Om Solveig
Böcker
Reportage i MÃ¥ Bra

Solveig Henriksson

Solveig Henriksson föddes i Göteborg 1946 i en ganska stor barnfamilj och med en alkoholiserad pappa. Solveig hade det mycket strängt, vilket har följt henne i hela livet.

Solveig började jobba inom sjukvården på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg som 20-åring. Hon har alltid varit intresserad av att ta hand om människor.

Solveig är mycket för rättvisa. Hon tål inga orättvisor, det gör henne mycket upprörd.

Solveig hade det tufft i barndomen. Hon fick också möta det värsta som en förälder kan vara med om. Hennes dotter Susanne hade det svårt, hon mådde ofta dåligt. Hon var deprimerad och utkämpade ständigt en strid med sig själv, i sig själv. Första självmordsförsöket gjorde Susanne som 14-åring. Det sista gjorde hon halv tre på Påskaftons morgon 1989, några dagar innan sin 19 årsdag. Hon dog i mamma Solveigs armar.

10 år senare kom boken “Min älskade dotter Susanne” där Solveig berättar om sorgen och läkeprocessen.

Efter Susannes död flyttade Solveig ner till Halland där Susanne och Solveig hade sin sista sommar tillsammans. Det stämde, det kändes rätt att ha flyttat dit. Solveig kände en väldig närhet till Susanne.

1990 började Solveig jobba inom barnomsorgen. Hon jobbade även som stödpersonal, vilket var mycket givande.

Solveig är nyfiken på saker och ting och har varit intresserad av mycket. Efter dotterns död -89, fick hon utlopp för väldigt mycket genom hantverk, där hon provade på det mesta. Det blev även mycket med indianer. Susanne var mycket intresserad av indianer. Deras liv och tänkande och lidande. Hon kände själv med sin ångest och lidande hur de hade haft det.

De sista åren har Solveig arbetet inom djurskyddsföreningen. Hon har varit mycket engagerad när det gäller djur och deras lidanden, speciellt katter. Solveig har alltid haft djur själv och har hjälpt andra med deras djur.

 

Böcker av Solveig


Min älskade dotter Susanne


129 kr   Köp   Läs mer


© En Mentor Sverige | Webbplats byggd av E Webbproduktioner - www.edvinholm.se