Om Irja
Böcker

Irja Malmgren

Irja föddes 1946 i Båstad och flyttade till Helsingborg 1959.  Hon gick 5 år på handelslinjen i realskolan och därefter arbetade hon som putsare och skyddsombud på Deco keramik.


När Irja fick barn utbildade hon sig till barnskötare och arbetade i hemmet som dagmamma, för att kunna vara hemma med sin dotter.


Irja träffade sin man Jörgen och fick en son. Jörgen var egen företagare och Irja hjälpte honom med redovisningen. Irja och Jörgen byggde ett nytt hus. De reste mycket för att se andra länder och för att njuta av skidåkning. De köpte husvagn, för det skulle det ju vara… Österlen blev deras Pärla.


1996 blev ett händelserikt år, men även fruktansvärt skrämmande… I mars fyllde Irja 50 år och firade med familjen i Stockholm. De såg bland annat Sound of Music. Irja berättar att hon och Jörgen upplevde en märklig frid inom sig under föreställningen. I juni tog deras son studenten. Den 16 Juli 1996 firade Irja och Jörgen sin 20-åriga bröllopsdag på Kolmården. De båda älskade delfinariet och tillbringade mest hela dagen där.


Och, tidigt på morgonen den sjunde september händer det…


Nedan tar Irja själv vid:


Jag hade börjat uppleva ljusa gnistrande stjärnor framför ögonen och undrade mycket över vad det var. Jag och Jörgen tillbringade många helger på Österlen och där läste jag "Den nionde insikten" och trodde att det var energi jag fick uppleva och som beskrevs i boken. Jag nämnde aldrig något för Jörgen, då han var skeptisk till allt andligt.


Den 31 augusti, då jag och Jörgen solade på stranden fick jag sången Greensleeves i huvudet,vilken jag inte hört sedan skolåldern. Sången gav inte med sig och då vi åter var hemma och jag lagt mig för att sova på natten, gnistrar en stjärna stor som en tumnagel. Det ljuset stod stilla i några sekunder ovanför sänggaveln. Jörgen, som jag kallat på, kunde liksom jag inte förstå.

Vi var intet ont anande den 6:e sept. På kvällen hade vi en myskväll och Jörgen föreslog att vi skulle dansa (vilket vi aldrig brukade göra) till Imagine. Vi spelade den melodin om och om igen och kramade om varandra i dansen.


Den sjunde september händer det tidigt på morgonen, det som förgjorde mig. Jörgen gick över. Han dog. Men två dagar efter begravningen kommer han från en ljus plats, lägger sina händer på mina kinder och säger: "Nu lilla Irja ska du sluta tänka med din hjärna, nu ska du tänka med ditt hjärta! Har du förstått!"


...1997 kom boken "Kärlekens Gåva".Så har det gått 15 år, några sekunder universellt sett och idag kan jag se och uppleva gnistan tydligt i mitt hjärta. Jag kan även se en gnista ljus i varje cell i allas kroppar. I dag fokuserar jag ständigt från tredje ögat (tallkottkörteln) in i hjärtat och till allt jag möter både i meditation och fysiskt. Jag ser ljuset förändra världen. I dag (10/6 - 12) fick jag en melodi till mig: "Blott en dag ett ögonblick i sänder:

Blott en dag, ett ögonblick i sänder,
vilken tröst, vad än som kommer på!
Allt ju vilar i min Faders händer,
skulle jag, som barn, väl ängslas då?
Han som bär för mig en faders hjärta,
han ju ger åt varje nyfödd dag
dess beskärda del av fröjd och smärta,
möda, vila och behag.

Må väl i hjärta och smärta alla mina kära

Irja malmgren


15 år… och 15 år på dagen efter att Jörgen gick bort kom Irja´s andra bok "Stift - Gnistan till Livet".

 

Böcker av Irja


Kärlekens gåva


99 kr   Köp   Läs mer


Stift - Gnistan till Livet


129 kr   Köp   Läs mer


© En Mentor Sverige | Webbplats byggd av E Webbproduktioner - www.edvinholm.se